Людоньки
освоїлись -
далеко
знахабніла
"ь".
Лодзь - надзвичайне унікальне місто в Польщі, де історія та сучасність тісно переплелися, утворюючи гармонійну площину для споглядання й цікавого проведення часу. Назва міста походить від слова "лодь", що означає - "човен". Після закінчення Другої Світової війни йому навіть довелося бути столицею країни (1945 - 1948 роки), коли Варшава лежала в руїнах. А зараз це європейський культурний центр, де проходить маса різноманітних непересічних подій. Тут діє школа кіномистецтва - східноєвропейський Голлівуд - продукують фільми. Успішно функціонує електронна галузь, що забезпечує виробництво високоточних приладів для потреб місцевої промисловості. А ще - оригінальна смачна кухня і - потужний завод по виготовленню якісного пива...Всього й не перечислиш....
Більше про Лодзь можуть розказати українці, котрі там проживають (після вторгнення московитів на наші землі їх стало в рази більше).