Ой, кручусь у тім селі як муха в окропі!
На городі, як казала жінка в Конотопі,
Понасходило бадилля, що я не садила
Серед нього така - сяка бульба посходила.
Ще мала така, ніяка... А вже хоче цвісти.
Сильна засуха у нас! Ще й жук преться влізти!
Ці смугасті знахабніли. Як у себе вдома!
Вчора трутку зять купив, бо збирати - втома.
Правду кажучи я кілька днів таки збирала.
В півторачному відрі щодня їх купала.
Чоловіку вже набридло те моє старання
Сусід пита :- Жінка де? Знов на полюванні!
- Нема вдома - на городі! Посуда не мита...
- Досить , -каже мені! Годі! Вперше будеш бита!
- Браконьєрства не потерплю! В них шлюбний сезон!
Я кивнула головою: - Маєш ти резон!
Щоб ґазду не травмувати зятю дала гроші
І замовила я "ліки" тим жукам хороші.
На город ще зранку вийшла і дивлюся гнівно
Мо жуки зніяковіло? Ні :- Привіт, Петрівно!
В маринарках тих смугастих сидять, гріють яйці.
- Ну чекайте, прийде зять! Я вам дам, засранці!
- Ху! Побризкала... Парфуми .. Аж пече під носом.
Чоловік прийшов з городу і дивиться косо.
-Що ся стало із жуками? З бараболі впали.
Полягали на землі догори ногами.
- А я знаю? Може хочуть, щоб чухав їм пузо?
Ті жуки тобі як п'ятниця Робінзону Крузо!
Валентина Дацко/Урода
08/06/2023