Сперечалися на кухні морква та буряк:
хто в борщі найголовніший, в кого кращий смак.
Долучилась і картопля: — Перший овоч – я!
Буде борщ пустий без мене, повная дурня!
Аж розсердилась капуста: — Перший овоч – ти?
Не дістане без капусти борщик смакоти!
Тут й цибуля підхопила суперечки суть:
Без піджарочки моєї і борщу не буть.
А перчина крутобока винесла плакат:
"Додаю борщу я завжди дивний аромат!"
Голос подали томати: — Ну, а як без нас?
Хто нас може замінити, може, ананас?
І петрушка з кропом кажуть: ми потрібні теж.
Додаєм смаку ми страві. Друзі, так? — Авжеж!
Тут промовила квасоля: — Що тут за біда?
Для борщу ми всі важливі. Борщ без нас – вода!
Всі погодилися з нею. Гвалт швиденько вщух.
Мирно борщ варивсь в каструлі... Вийшло смачно! Ух!