(вільний переспів з О.Блока)
***
Співала дівчина в церковнім хорі
Про всіх загублених в чужім краю,
Про кораблі, що вийшли в море,
Про тих, що радість втратили свою.
Співав її голос, що рвався у купол,
І промінь світився на білім плечі,
І кожен у храмі дивився і слухав,
Як платтячко біле співало вночі.
І всім так здавалось, що радість ще буде,
Що вернуться в гавань усі кораблі,
Що десь по світах порозкидані люди
Знайдуть своє щастя в далекій землі.
І спів був солодкий, і промінь гостинний,
Лише в висоті біля Царських врат
Причетна до Тайни, ридала дитина,
Про те, що ніхто не верне́ться назад.
***