Давай відверто, щиро про війну,
Хто бачив відьму цю страшну?
Хто уночі від жаху прокидається?
Чиє від болю серце розривається?
Відверто, не однакова для всіх вона
Комусь в новинах стрічалася війна,
А хтось через кошторис тільки знає,
А є і той, хто зовсім не страждає...
Війну запам'ятають онде ті малі,
Що тата з фронту зустрічають,
І матері, котрі дітей своїх ховають,
Сім'ї, що залишилися без дому,
Хто побував у пеклі там страшному.
Війну запам'ятають всі трьохсоті,
Та ті, хто очі закривав двохсотим
І волонтери, що ночей недосипали,
І ті, що мерзли, що голодували...
Давай відверто, не однаково для всіх:
У когось сльози на очах, у когось сміх.
Не всіх однаково торкнулася війна,
І не для всіх однаково історія сумна.