Гу'лі, гу'лі, гу'лі, гулі'…
--//-- --//-- --//-- --//--
--//-- --//-- --//-- --//--
--//-- --//-- --//-- --//--
Рано, рано Йванко вставав,
Вірних друзів кликав – збирав.
Ніс їм їсти, пити води
Й три на розсуд лиха - біди.
Перша його така біда:
Марусенька то молода.
Не так дівка, її мати -
Не пускає погуляти.
Друге лихо – їхній сусід
Поглядає Марусі вслід.
Ще й нахаба: вір чи не вір -
Ходить через Марусин двір…
Третє лихо – зовсім біда -
Йти до війська йому года.
Покидати матусеньку
І кохану Марусеньку…
Гу'лі, гу'лі, гу'лі, гулі'…
--//-- --//-- --//-- --//--
--//-- --//-- --//-- --//--
--//-- --//-- --//-- --//--
Білий голуб на руку сів,
Про ті лиха так відповів:
-Якщо любить – не бач біди,
Буде ждати, а ти іди
Захищати матусеньку́
І кохану Марусеньку.
А не любить… то теж іди -
Там забудеш всі три біди.
Гу'лі, гу'лі, гу'лі, гулі'…
--//-- --//-- --//-- --//--
--//-- --//-- --//-- --//--
Там забудеш всі три біди.
14.09.14. Г. Орел. м. Обухів.