Розлито пісню голосом весни-
розмито нею спогади і сни,
і обриси людей, збіднілий фон,
і образи знайомих, мов з ікон-
таких близьких, але далеких лиць,
таких малих, неторканих дрібниць -
прихованих у складках забуття
Прискіпливе до часу почуття!
Знайшлося між ослаблених лещат,
зайшлося сміхом до в'язниць і ґрат,
та вилетіло дихати життям,
та вимило себе від літніх плям,
спекотних ланцюгів і димних пут.
Скорботний відкидаючи статут!
Злітай і розмалюй вогнем сади
зривай достиглі і рясні плоди,
нехай позаздрять зорі в небесах,
не гай ані секунди в жовтих днях,
розмито плани сірості й війни,
розлито спів любові восени