На картині світи фантастичного реалізму
Художника Івана Славинського
Віршований екскурс
верлібр
Я потрапив, де не був ще,
Сон мальований тут новий?
Все в вогнях якихось небо,
Хоч трамвай цей схожий, знову…
Я в літах яких знаходжусь?
У минулому, в майбутнім?
Чи на вуличній кориді,
Або все ж тут був раніше?
Знак? Годинник цей на стінці?
Тих часів минулих пам'ять…
Все ж не можу дать оцінку –
Чи будівля? Діорама?
Чи музей, який Вселенський –
Двері настіж до розгадки;
Почерк здалеку, Віденський,
По вогнях, так не в упадку…
І антени, як для теле,
Шпиль теж Східно-Європейський –
Що в художника в портфелі?
Стиль вже явно не бродвейський…
В'ячеслав Шикалович
17.02.2024 р.
Іван Юхимович Славинський (нар. 1968, Ленінград) – сучасний російський художник, член Спілки Художників Росії.
Івана Славинського в різні періоди його творчості приписували то до реалістів, то до постмодерністів, то до сюрреалістів. Поєднавши на полотні ці різні манери живопису, Славинський створив свій стиль, свій художній почерк.