Ви сказали за всіх щирі правди слова,
За синів, що наш край боронили:
- Україна одна! Україна жива!
Бережіть її. В єдності – сила.
Голос роду й землі промовляв у тобі,
Його чули і скелі, і води.
Тільки сірі раби, що глухі і німі,
Не вчували той поклик свободи.
Так боялися Правди, що жИла в душі,
І на зльоті підрізали крила…
Ти у вічність пішла по Господній стезі,
Тільки ж душу не вбити, як тіло.
Мова значення має! Україна - одна!
Боротьба за Вітчизну невпинна…
Світла пам’ять одвічна! Ваша справа жива!
Не забудемо, пані Ірино.