Птахо миру, де є ти?
В наш коханий край,
Просимо ми, прилети,
Щоб війні цій край
В нас настав і вже навік.
Птахо миру, ти
В нашому краю повік
В небесах лети,
Вкривши нас своїм крилом,
Гріючи, немов
Сонце, лагідним теплом
Знову, знову й знов
Так, неначе пташенят
Рідних. Нас зігрій,
Ніби матінка малят.
Любимо ми свій
Край і щоб літала ти
В небесах його,
Прагнемо. Лиш прилети.
Протягом всього
Нашого життя тебе
Будем доглядать.
Лиш би небо голубе
Завжди мирним мать,
А не вибухи ракет
Чути в нім. Всі ми
Від війни міцних тенет
Звільнимось й людьми
Щасними лиш будем жить,
Наче у раю,
А не гірко лиш тужить
В рідному краю,
Як у ньому будеш ти.
Молимо тебе,
Птахо миру, прилети
В небо голубе.
Євген Ковальчук, 27. 01. 2023