Прийде та прекрасна мить,
Як мине війна
Й станемо у мирі жить
Він, ти, я, вона –
Всі ми і уже весь вік,
А не певний час,
Бо мине уже навік
Ця війна у нас,
В нашім рідному краю.
Житимемо ми
В ньому, наче у раю,
Щасними людьми
Кожну неповторну мить
Власного життя,
Доки в нас не пролетить
Вже без вороття
Все воно, бо лиш одне
В світі цім земнім.
Мир же більш ввік не мине,
А у дорогім,
Нашім рідному краю,
Як у світі всім,
Буде вік. Мов у раю,
Житимемо в нім
Ми усі. Мир буде гріть
Так, немов тепло
Сонця, ми ж – життю радіть,
Позабувши зло
Все, яке війна несла,
Щоб його повік
Нам вона не принесла,
Щоб жили ми вік
Всі у мирі чарівнім,
Що добро дає
Всім на світі цім земнім,
Хто на ньому є.
Євген Ковальчук, 01. 02. 2023