*****
Мужнії солдати
Україну-мати
Рідну захищають,
Ворогів долають,
Із колін уставши,
Сил усіх доклавши.
За свободу, волю
Та щасливу долю
Борються сміливо
Всі вони, щоб диво
Сталося, здійснилось,
У життя втіли́лось, –
Здобули солдати
Перемогу, Мати-
Україна знову
В мить таку чудову
Вільною вся стала
Й більше не страждала,
А лиш процвітала
Й долю будувала
Разом з нами щасну,
Світлую, прекрасну,
Щоб із нею жи́ли
Ми і не тужили
Зовсім, не ниділи,
А украй раділи
Серцем і душею,
Ширячи землею
Радість цю чудову,
Дивну, веселкову.
Євген Ковальчук, 02. 02. 2023