Вечір на землю тихо зійшов.
Ти з роботи важкої прийшов
Спи , Іване спи, мозок не труди.
Не іди у владу, хай керують дяді.
Хай мудрують дяді у Верховній раді!
Хай за тебе дбають, спатоньки вкладають!
Ген туман упав, ти усе проспав.
Спи, Іване спи, вибори проспи.
Сонний обирай, потім нарікай.
Рідний кум Василь усе не такий.
Уже світ встає - кожен за своє.
Ти про це не знав, непробудно спав.
Тихо дні ідуть - сам себе забудь.
Все вершать чужі з каменем в душі.
Спи, Іване, спи, ген везуть снопи,
Жінка в чужині, діти як німі -
Все чужі слова - дурна голова...
Світу йде кінець, для таких овець-
Як підпалих слуг поведе пастух.
Спи, Іване спи, суд життя проспи.
Пахани багаті будуть колихати.
Будуть присипляти і сонним орати.
Будуть поганяти, волі не давати...
Усі навкруги друзі-вороги.
Ти їх допустив і усе простив.
За чужу хвалу вліз у кабалу.
Краще засинай і про це не знай...