Російський українець.
Багато змісту в цьому.
Історія розцінить
Завжди й розставить коми.
Живе в віках, славетний
Письменник, злободенний,
Великий і шляхетний:
Вкраїнські в ньому гени.
Немало геніальних
Живе в країнах дальніх,
Походженням з Вкраїни,
Шановної родини.
Бо, Україна-мама,
У світовій скарбниці –
Колиска є, та сама,
В якій відомі лиця
Випестувались нею,
Щоб потім засіяти
Незгасною зорею
Й у всесвіт світ послати.
Великий Українець,
З Полтавської родини,
Від Сорочинських сінець,
Микола Гоголь, нині
Із нами, син країни,
Й навіки – наш, коханий.
Пишається Вкраїна
Дитям, що – Богом дане.