Я роздираю груди рядками про кохання
Співати хоче серце віршами про любов,
Чому, скажи відверто, усі мої старання
Відклались десь на денце й сховали біль промов?
Я роздираю совість одним і тим питанням,
Воно в мені засіло камінням у струмок,
Чому, скажи відверто, надії й сподівання
Виправдують лиш вчинки, що кидають у шок?
Я роздираю думку шматочками безглуздя,
Повірити не можу у цілісність знання,
Чому, скажи відверто, вчорашні милі друзі
Сьогодні просто люди й блукають навмання?
Я роздираю дійсність бурхливим намаганням
Відчути свою участь у завтрашній зорі,
Чому, скажи відверто, життя - лише змагання,
Хтось перший, хтось останній? Не біг - у стороні!
Життя у вирій роки птахами поглинає
Та розпач, навіть сльози ми мусимо стерпіть,
Бо божевільні кроки, одне кохання знає,
Приносять мертві рози... А треба далі жить!
30.06.2010
Serg відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я роздираю комент емоцією жаги,
Вона в мені вирує і римою звенить,
Чому, скажи відверто, згасить не можу спраги,
І знову й знову мушу у відповідь творить?..