Лоскоче бруківочку цокіт підборів,
Хода вабить зір перехожих мужів.
Приборка те дзенькання тупіт бадьорий
З-під кроків важких, що дають стусанів.
Півмісяць обоє відтворять вустами
І виб’ють чечітку у ритмі «цмок-цмок».
В обіймах в кафе їх внесуть тротуари,
Котрих лоскіт й ляпас дістав до кісток.
А там осідлаються крісла, дивани
За столиком звабних питва, смачних блюд.
Під лестощі й сміх спорожня́ться бокали
Й турну́ть рандеву в танцювальний етюд.
Позаздрить паркет тротуарній бруківці,
Коли зазвучить краков’як чи квікстеп.
Хтось ли́шить гидоту вбиральні на стінці,
Хтось зробить обслузі глузливий дотеп.
Запівніч скінчиться романс дует-хору –
Примчиться за викликом жовтий ридван.
Запхає таксист восьминогу потвору,
Котру у дорозі вколише кардан.
02/05/2011