Поїхала, доню, я
Далеко від дому
Не бажала б "щастя" я
Такого нікому.
Серце крається в журбі
За вами щоднини,
Не приїду на весілля
Рідної дитини ...
Не приїду , не обнІму,
Не розплету кОсу,
А гіркою я сльозою
Примножу ту рОсу,
Яка очі виїдає
В далекій чужИні,
Яка серце вириває
З туги по родині...
Благослови дітей, Боже,
Як я не зуміла,
Я би до вас, як та пташка,
На крилах злетіла.
Дочка моя у фаті,-
Щастя тобі, доню,
Хай не впаде
В житті твоїм
Сльоза на долоню,
Щоб обоє у злагоді
І любові жили,
Щоб терпіння Бог давав,
Щоб ви мали сили
Гідно по житті пройти,
Вік не розлучались,
Щоби серця ваші юні
В одне об'єднались.
Обнімаю вас, цілую,
Тугу від вас гОню...
Не журіться, веселіться,
Пробач мене, - доню ! ! !