Стояв я над шляхом,
І скупчилось навколо мене
Збіговисько дивакуватих торгашів.
До мене кожен з них чіплявся
І тицяв образки якісь:
«Оце мій образ Бога,
Ось Бог, що до душі мені.»
Їм крикнув я: «Йдіть геть!
Лишіть мені мій власний,
Та забирайтесь зі своїми!
Я не купую Бога образів чужих –
Божків, в яких ви вірите так щиро.
------------------------------------
I stood upon a highway,
And, behold, there came
Many strange pedlers.
To me each one made gestures,
Holding forth little images, saying;
"This my pattern of God.
Now this is the God I prefer."
But I said: "Hence!
Leave me with mine own,
And take you yours away;
I can't buy of your patterns of Cod,
The little gods you may rightly prefer."