Ну що, козаче, де твій кінь?
Де твоя шабля і пістолі?
Бо залишилась тільки тінь,
Хирлява тінь святої волі!
Ну що, козаче, ти ще спиш
І ліжко з м”якої перини?
Вставай, ледащо, бо проспиш
Дітей, майбутнє України!
Ну що, козаче, ти все п"єш
Застілля любиш і забаву?
Дивись, п”янице, бо проп”єш,
Дітей, дружину, і державу!
Ну що, козаче, ти мовчиш
А навкруги усе грабують?
Вдаєш – не бачиш і терпиш,
Дивись, бо потім замордують!
Коли в сусіда дім горить,
То треба бігти, рятувати.
Як не погасиш – через мить,
Вже може в тебе запалати!
Коли на вулиці дитина
За хлібом руку простягає,
Не будь байдужим, ми родина,
Біди чужої не буває!
Не будь байдужим і лінивим,
Щоб не отримати руїну.
Ніхто не зможе буть щасливим,
Якщо загубиш Україну!
Ну що, козаче, де твій кінь?
Де твоя шабля і пістолі?
Бо залишилась тільки тінь,
Хирлява тінь св”ятої волі!
12.03.2011 р.
"Не будь байдужим, ми родина,
Біди чужої не буває!"... Ой, просто клас! По-перше, прості та давно забуті істини, а по-друге дуже легко читається, рівненько і гарно написано!
Хай надихає Вас Бог!
Мирослав Вересюк відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00