Йду по життю тропкою темною,
Це зі мною нібито в сні,
І, наче зіронька ясна,
Освітлюєш собою дорогу мені.
* * * * *
Ти пелюсток зелений зимою
Та водиця в пустелі палкій,
Ти як пролісок гарний у снігу...
Скажи, живеш ти в водиці якій.
* * * * *
Хочу поплавати там я з тобою,
Хочу випити воду до дна.
Знай, з тобою хочу я бути,
Знай, така лише ти одна.
* * * * *
Руки твої, ніби крила лелеки,
Хочу я взяти крильця оці...
Все, я змовкаю, більше ні слова,
Сльози текуть вже мої по щоці...