Якби хтось сьогодні ранком
кинув окрайок хліба вуличній кішці,
що до кісток обмокла від бруду,
байдужого, людського скупого погляду:» Мені і ще гірше» -
може на одну у місті нещасну сутність стало менше,
яку завтра чекає голодна смерть - чи порція отрути
Якби замість того щоб в черговий раз
сидіти одному у холодній квартирі, у якій стіни давно промокли
від сліз і розчарувань ,
і споглядати за тим як вітер у тюлі вплітає
маленькі фрагменти вічності,
оберемки твоїх думок і одкровень,
поки ти надієшся і вимальовуєш у своїй уяві
пастельне жагуче кохання,
що висмоктує із судин твоїх губ
ту ще зовсім юну ,ніжну м’якоть
кутатися від конвульсій горя - у грубе вовняне простирадло ,
аби зап’ястя твоїх рук зігрілись
від морозного подиху власної душі.
Якби замість того щоб чекати і надіятись,
Ти б рушила з місця ,
наче на хтось смикнув Тебе
за нитки як маріонетку,
щоб почалось театральне видовище
Ти загубила біль і зігріла свою мереживну душу
об лагідність цієї давно всіма забутої кішки.
Забрала її собі, і розділила з нею
намріяну палітру радощів і сподівань,
а взамін отримала відданість, і благословення за добру справу.
Якби замість того щоб багато розмірковувати над всіма бідами людства
Ти б хоча б спробувала
Поділитися з кимось
З нею
вона б була вдячною тобі
Вдячною до самого денця своєї котячої душі.
Ти просто спробуй!
Якби...Шкода,що багато людей замість того,щоб спробувати щось змінити у своєму житті на краще,ще більше заганяють себе в депресію...Дуже теплий,обнадійливий і чуттєвий твір.
Олеся Шевчук відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
.... ..... вступ просто проймає до сліз....а далі так гарно описала, як людина "мучить" себе.... так тонко підмітила усе, навіть дрібниці.... для мене це ніби прозвучало як : "Хватіт скиглити, хочеш показати, яка ти тут бідна, нещасна...тобі так погано...піднімай світ зад ....і живи...радій....зроби щось дійсно толкове в житті.... і світ не залишиться в боргу ..."
Мені сподобалось як ти написала... дійсно...так сильно... з позитивним поглядом на життя...
....і ще одне...мені вступ так нагадав одну картинку....
Олеся Шевчук відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Колю,у Тебе велике серце!!!А знаєш ця картинка твоя ,говорить кожному що ми у світі такі великі і могутні, маємо руки і ноги, голос і розум,і багато рокіів житя, і ми мусимо піклуватись про тих , хто менший,слабший за нас. Дякую. надіюсь колись хоч хтось так зробить.