Ти знову сильно ризикуй,
Піди в велику невідомість,
Поглянь в обличчя всіх страхів,
Що відчуваєш ти натомість?
Чи є хоч крапля відчуття
В твоїй душі, що прагне світла,
Коли й ти справді в самоті,
Вона здається непривітна.
Впади у море, що без дна
Лиш там живе твоя свобода,
Але в глибинах ти зникаєш
Твоя у цьому насолода?
Поринь ще глибше в океан -
Свої пізнаєш почуття,
Що перейшли межу уяви
Й назад не мають вороття.
І це глибока невідомість,
Де дихать треба - не тонути,
Але той вдих тобі не в силу
І навіть нікого гукнути.
Весь час проходить мимовіль
І програш знов не до лиця,
А світло знов і знов зникає -
Глибинник все це обіцяв.
Поринь ще глибше в океан -
Свої пізнаєш почуття,
Що перейшли межу уяви
Й назад не мають вороття.
Впади у море, що без дна
Лиш там живе твоя свобода,
Але в глибинах ти зникаєш
Твоя у цьому насолода?
[16 січня 2013 рік>