В нас шанують жінок у День Жінки.
В цей день квіти, вітання, шампань...
Але є ще і інші сторінки
В її книзі - у них ти заглянь.
Дев’ять місяців носить дитятко
В лоні, в муках приводить на світ.
День і ніч, наче птах над пташатком
Кружить, поки знесеться в політ.
Й годувальниця , і вихователь,
Вчитель (як мале в школу піде).
Душу змащує, мов стіну шпатель,
Зайве вгледить, старанно зітре.
А ще ж прачка вона й куховарка,
Прибиральниця і городник.
Пекар, маляр часом, санітарка,
Перукар. В неї різний є лик.
Що матуся, дитина, дружина –
Забувати не сміє – це гріх.
Свого серця і часу частину
Уділити повинна для всіх.
Ще ж навчання, грошей заробляння.
Хобі, друзі – ну, щось для душі.
Серце томне, що прагне кохання –
Свічі, квіти, парфуми, вірші...
Цілий день, як у колесі білка.
Ну, й красивою ще ж виглядать!
Плодить мед, віддає, наче бджілка.
Чи хтось «дякую» вміє сказать?