"Поховайте та вставайте,
Кайдани порвіте
І вражою злою кров'ю
Волю окропіте.."
Т. Г. Шевченко
Поховали і повстали, позбулись кайданів
Ворожою злою кров’ю проклятих тиранів
Щедро землю окропили і свою свободу
Потім стали проливати кров свого народу.
Бо дорвалася до влади зграя шарлатанів
І режим став жахливіший від отих кайданів
Люципер владарювати почав в Україні
Й полилися ріки крові у лихій годині.
Божі храми руйнували, голодом морили
Православну віру нашу геть занапастили.
Сплюндрували Україну, серце виривають
Виродки , оскаженілі, душу, убивають.
А від випитої крові геть осатаніли.
Душі зчерствили, зогнили серця скам’яніли.
Гине люба Україна. Мову убивають
Люди в злиднях та зневірі ледве виживають.
Напророчив ти Тарасе долю Україні,
Що загине вона в злобі у лихій годині.
Злозачаті її діти , в чреві ще, пропадуть,
А оперені та хтиві , вб’ють її, й обкрадуть.
Скаженіє в Україні безробіття люте
Нічим діток накормити , взути, одягнути
Ні! Не позбулись Тарасе ми ярма та гніту.
Мабуть доля України - хиріти та скніти.
Згадуєм тебе Тарасе і пророче слово
Бо збувається щоразу воно знов і знову
Ми чвалаєм до руїни, до свого загину.
- Боже мій, за що караєш любу Україну!
Дуже гарний вірш, коли вже ми прокинемось від того летаргічного сну. javascript:setSmileaddComment('%20%20',%20'');void(0);javascript:setSmileaddComment('%20%20',%20'');void(0);javascript:setSmileaddComment('%20%20',%20'');void(0);
Щось у мене ще не зовсім виходить із смайликами. Сподіваюсь що опаную.
Дякую, що зайшли на мою сторінку і чемно промовчали про недоліки.
Я читав і інші Ваші вірши. Дуже сподобались. Приємно, що я такий запізнілий віршомаз (ми майже однолітки)хоч кому-небудь подобаюсь.
євген уткін відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Мені теж і сумно, і гірко, і образливо. Треба щось робити! Та де ж та сила яка підніме, розбудить народ від байдужості до себе, до дітей своїх, до онуків? Дякую Вам за увагу.