Ведмідь білий теж буває,
Мед бджолиний не вживає.
Дуже сильний, хижий звір,
Живе в Арктиці, повір!
По крижинах він мандрує,
На тюленів ще полює.
Може плавати, пірнати,
Здобич легко упіймати.
А барлоги він немає,
В сплячку теж не залягає.
Дуже теплу шубу має,
Що в мороз не промерзає.
Спить лиш тільки ведмедиця,
Щоб в теплі могли родиться
На світ білий ведмежата
І барліг, це їхня хата.
Там сніги, мороз тріскучий
Ніч полярна, лід колючий.
Але їм все ніпочім,
Бо для них це рідний дім!
23.12.2013 р.