На землю спустилася туга й печаль:
У гітари порвалися струни,
І не було їх ні в кого нажаль,
А в небесному царстві були.
«Душу взамін на струни небесні»-
Герой із відповіддю не забаривсь.
Диявол обіцянку виконав чесно,
Дав крила і той полетів у вись
Герой вже тримав у руці,
Та в них побачив руни:
Зроблені були на землі
І ці чудесні струни.
Обманом мешканці небес
Зробили собі титул,
Не можуть ніяких чудес,
Окрім судити й бити.
Там все не так у височині,
Там усе якось чистіше,
Але гріхи і на небі земні,
А може навіть брудніші.
Там невичерпні заздрощі
Свердлять голови богів,
Там віроломства пахощі
Сильніші ніж світло днів,
Там закриває сонце форс,
Там ходять брудні плітки -
І кому взагалі здалось,
Що небо краще землі?
За ніжні звуки,
За небесні струни
На довічні муки,
На адські тортури
Відправили гори сікти
Й мого героя -
І там вже без свідків
Добили ізгоя…
07 жовтня 2006 р.