|
- Лесю, принеси мобілку.
Схопилася, винесла з хати його і свій телефони, поклала до верхніх кишень, - його – до лівої, свій – до правої. По дорозі вирішила сполоснути лице у діжці з дощовою водою. Дощу давно не було, води у діжі лишилося мало. Доки тяглась руками, Васильків мобільник шубовснув у діжку. Швидко вихопила, відкрила, протерла все сухою ганчірочкою, швиденько віднесла чоловікові…
Василько дивувася: - Лесь, і чого ото воно не балакає, а булькає, і скло так пітніє?...
Довелось поїхати в ремонт, до Апостолово.
Без мобільного незручно.
Викручувала кермо на латаному-перелатаному асфальті і всміхалася, пригадуючи, як нещодавно її мобільник випав несподівано у туалеті. Не «культурно на кафель», а прямо «туди». Шеф туалет збудував класичний для села – з вирізаним у підлозі отвором і чудовою глибокою ямою… Побігла, всіх водіїв і слюсарів змусила шукати по садибі «мобикочерпалку», знайшли – трохи потицькала нею в отворі, подумала: «Нащо я це роблю? Хіба ж якщо знайду, зможу притулити «оте» до вушка?», і категорично припинила пошуки. Хлопці ще довго реготали, казали, що дзвонили на старий номер і було зайнято.
Добре, що є мобільний.
Їхала назад, подзвонила мама. Ледве ворушила язиком, тож дуже незрозуміло, майже без приголосних, розповіла, що болить язик, вкусила оса, не знає, що робити.
- Мамо, як Вам до рота оса залетіла?
- Та я, Есічко, їла авуна, ідкусила азом з осою…що я вже не обила - і озтирала, і одорожник икладала, а язик озпух і не уміщаєця у оті. Ти б мене бачила…
- Вмочіть його у холодну воду, або льоду прикладіть.
- О, піду спробую.
Хай би згорів отой мобільник.
Подзвонила голова сільради, сказала, що Василику повістка в АТО. Мовчки стояли під останніми променями сонця, проводжали очима диких гусей, заздрили птахам, що у них немає війни, бо живуть по пташиним законам. Відчували, як Всесвіт летить повз Лесю і Василя, а їх час зупинився… аж до повернення Василя час стоятиме, як вода у ставку…
ID:
838305
Рубрика: Проза
дата надходження: 10.06.2019 10:02:42
© дата внесення змiн: 10.06.2019 10:02:42
автор: yaguarondi
Вкажіть причину вашої скарги
|