« Божий дар не яєчня»
Афоризм
І
Не хоч війни, то не бажай і миру
своєму опоненту, та однак
не зачіпай публічного кумира
і спи собі спокійно як хом’як.
Не редагуй, не реагуй, не лайся,
хвали зозулю, не полюй на зайця
і ти – найневідоміший поет!
Із іншими когутами не бийся,
а от на очі публіки явися
і це – найідеальніший дует.
ІІ
Якщо не роджений поетом,
то не рони даремно сліз,
а як душа не має лету,
то у поезію не лізь.
Не допоможе ані мова,
ані талан, ані язик.
Якщо не володієш словом,
то і поезії – гаплик.
І ні на що не сподівайся...
Як не радій і як не кайся,
якої ради не проси –
немає більшої яси
як уночі шукати щастя
або у немочі – краси.
ІІІ
Не зарікаюсь, що і я сьогодні,
а то і завтра, будучи на споді,
усім пернатим муляти почну.
Усе буває завдяки свободі!
Але досаду маємо одну –
якщо нахаба все іще у моді
і не даємо ляпаса на сході,
то ясно, що програємо війну.
"непротивленне злу насилием" -Толстовська концепція зла і любові, не перефразовуй класика, класику! Еклектика - не кращий шлях до розуння істини! Навчати може тільки Божа суть, яка повинна бути в кожному із нас як дітей Божих! Ганді, Кінг та інші послідовники Толстого не дурніші за нас, грішних! Такоємоё разумє!