В наш час така важлива увага.
Так до думок, бажань, дій безлічі людей
Має бути розумна повага
І до відлунь гучних або ж тихих статей.
Ніхто не вправі стискати шалені чи непримітні почуття,
Руйнувати чи забирати мрії,
Поневолити чи оглушити близькі чи далекі відчуття
Чи погасити вогнище надії.
Комусь вдосталь, а комусь бракує уваги
До улюбленої чи не дуже роботи,
Чи звичної, чи виняткової наснаги.
І в кожного свої проблеми та турботи.
Неприпустима байдужість до природи.
Не можна задля наживи нищити котресь життя.
Суспільство мусить роз'яснити незгоди,
Аби вільно й легко звучало кожне серцебиття.
Кадром вразлива, кадром найголовніша захисна увага
Для енергії незримої, мінливої, душевної безодні.
Там мерехтить, рветься чи відновлюється тонка рівновага.
Їй жити потрібно не частково, не в межах, а на повну й сьогодні.
28.05.2016