я чекаю на відповідь, я шукаю підказки.
як не з'їхати з глузду після того, що я зробив?
так, я добився успіху, подібного до поразки:
люди, здається, я знищив всіх своїх ворогів.
що робити? радіти? прошу про душевний спокій.
скажіть, що я – молодець, апокаліптичний князь!
мої володіння: весь світ; мій трон – непохитний, високий,
і стоїть на підвалинах правди. я кажу: моя правда збулась;
я правлю цим світом; хай всесвітом править тиша!
я можу це навіть гукнути грізно, як гримає грім,
та відповіді не буде. звісно ж, вона – сильніша
зі всім своїм військом розлюченим, зляканим, та мовчазним.
ще вчора звідти лунали бойові боягузливі крики,
та наша машина смерти написала на їхніх кістках
слово про їхню загибель. їхня релігія: страх;
їхня зброя: брехня. заперечте мені, каліки!
шукаю когось, хто раніше гордо ходив моїм другом,
тепер – жалюгідно сховався в натовпі хробаків.
ти посвідчиш за мене, як я мирно ходив за плугом,
доки ти не продався. мій розуме, хіба я тобі не платив?
ти поділив би зі мною мою титанічну провину.
хіба цю теперішню дійсність накреслили ми не вдвох?
а якщо ти не схаменешся, я її зовсім відкину. –
кого? і провину, і дійсність. так, удвох ми були, як бог.
а тепер навіть небо стало мертвотно-білим.
космос уперто мовчить, і цілий світ осліп.
наша машина смерти вибиває землю, мов килим;
там вдалині виростає ще один атомний гриб,
а я все шукаю когось все то обговорити –
ніхто не знаходиться. що вам сказати в цю славну мить?
від науки завжди було більше шкоди, ніж користи, діти!
– ліпіть з неї що завгодно, лиш ідола не робіть
death machine, motörhead
від науки завжди було більше шкоди, ніж користи, діти!
Частково не погоджуюся.
Але вірш справді гарний
Alisson відповів на коментар Miafina, 27.07.2020 - 19:54
це – істина недоконаного виду. якщо ядерна війна таки станеться, сумнівів вже не залишиться ні в кого
Miafina відповів на коментар Alisson, 28.07.2020 - 11:04
Медицина теж наука
Якби не наука, ви би ці вірші писали крейдою на камені
Alisson відповів на коментар Miafina, 28.07.2020 - 11:07
наука створила атомну бомбу – ось я про що
Miafina відповів на коментар Alisson, 28.07.2020 - 11:24
А я про те, що вона не лише її створила
Alisson відповів на коментар Miafina, 28.07.2020 - 11:28
а хіба я не казала? ядерна війна перекреслить всі ті досягнення науки, що дозволяють нам жити в комфорті безтурботно;
ну, й саме людство також буде перекреслено. але це – ще не точно. наразі прогнози уточнюються)
Miafina відповів на коментар Alisson, 28.07.2020 - 14:09
Моторхед - занудні песимісти
Alisson відповів на коментар Miafina, 28.07.2020 - 14:44