О, не дай, Боже, нікому
Більш такої долі,
Як тополі одинокій,
Що росте у полі,
Що витриськи обвівають,
Хилять у сваволі...
Хай би краще потонула
Отака зла доля!
О, не дай, Боже, нікому
Більш такого глуму,
Як вісить над нашим краєм –
Над безрадним тлумом!
Покажи йому, о Боже,
Напрям до спасіння,
Дай Ти силу, дай Ти долю
І благословіння!
Янка Золак
Мая малітва
О ня дай, Бог, больш нікому
Гэткай чорнай долі,
Як таполі адзінокай,
Што расьце у полі,
Што вятрыскі абвяваюць,
Гнуць і ломяць гольле…
Хай-бы лепей затанула
Гэтакая доля!
О ня дай, Бог, больш нікому
Гэтакага зьдзеку,
Як вісіць над нашым краем
І над чалавекам!
Пакажы яму, о Божа,
Шлях да вызваленьня,
Дай Ты сілу, дай Ты долю
І багаславеньне!