Замість рота у ката — лілія
біла, задушлива і бездонна.
( Юлія Мусаковська)
****
Замість рота у ката — лілія
Біла задушлива і бездонна
На долоні у ката - лінії
Наче грамоти охоронні
З глибин пекла і безпросвітности
Та немає у ньому світлости
Та немає у нього імени
Окрім чорного-чорного тімени
І немає думок окрім вбивства
Обгорілого чорного міста
І дітей і жінок і старих
На долоні у ката сніг
На долоні у ката серце
Насупротив усе ще б*ється
Бо те серце живе правічне
Невідступне співоче віще
Наче прапор над тілом міст
Наче неба отерпла вісь
Ти - оманливий первоміст
Що веде ворогів у ліс
Твоя пісня то смерть для ката
Не смій плакати і мовчати
12.04.2022
Живопис - John Weldon Wood.