Доменіко Беніні
Ремейк
Вікторіє, журо моя! О, серце, не ридай
І рабською покорою – любові, не карай.
Ганьбою опорочене лишаємо юрмі;
Оманою зурочене, щезає у пітьмі;
Лукавої історії минає чорний час,
що у їдкому полум’ї не опікає нас.
За пеленою темною яріє світла мить,
Та раною смертельною у грудях ще ятрить:
В пориві духу вищому, чужій душі на зло
Усі тенета нищимо і їх – як не було!
Gedicht von Domenico BENIGNI
(1596 —1653)
***
Vittoria, mio core! Non lagrimar più,
È sciolta d’Amore la vil servitù.
Già l’empia a’ tuoi danni fra stuolo di sguardi,
Con vezzi bugiardi dispose gl’inganni;
Le frodi, gli affanni non hanno più loco,
Del crudo suo foco è spento l’ardore!
Da luci ridenti non esce più strale,
Che piaga mortale nel petto m’avventi:
Nel duol, ne’ tormenti io più non mi sfaccio
È rotto ogni laccio, sparito il timore!
Ремарка:
Кошти, додатково зібрані як пожертви на благодійному концерті 05.04.2022 для допомоги Україні в важких воєнних часах у розмірі 3.700€ переведені на рахунок української греко-католицької громади Cв. Йосафата у місті Лінц. Цільове використання коштів – закупівля медичних препаратів, продуктів харчування та іншої гуманітарної допомоги, визнаної такою міжнародним та українським законодавством.
Борімося і поборемо! WIR HALTEN ZUSAMMEN. 🎼🇺🇦🇵🇱🇦🇹🇪🇺🎵🌞🎶❤️❤️❤️