Десь там, в зеленому раю,
Хотіла бути я щаслива.
Росла, мов квіточка в гаю,
Від сонця й радості вродлива.
І все тут тішило мене,
І дощ, і вітер ... мирно й тихо...
Але зі сходу - навіснЕ
Насунулось на землю лихо.
Вогненний град замість дощу,
Зламав і потоптав калину...
... Нікому в світу не прощу
Мою поранену країну!..
Загарбникам настане край -
До пекла їм пряма дорога.
... Ми відбудуємо свій рай,
Самі, з надією на Бога!..