*****
У нас війна ще йде
І гул її гуде,
Та мир, що кожен жде,
Усе-таки прийде́,
Як скінчиться війна
Жахливая, страшна,
Яка жалю не зна.
Мине у нас вона.
Настане мирний час
І буде повсякчас.
Він вже іде до нас,
Хай навіть ще не згас
Вогонь війни. Його
Ми згасим одногó
Дня й протягом всього
Життя ми свойогó,
Кожнісінькую мить
У мирі будем жить.
І серце, що щемить,
Не буде більш тужить.
Радіти буде вік
Воно, бо не на рік
Війна мине – навік.
Її не буде ввік,
Як дійде до кінця,
Як прийде світла ця
Мить в край наш і серця.
Мов світло промінця,
Осяє мир весь край,
Війні поклавши край.
І буде, наче рай,
Увесь наш любий край,
Бо будемо ми жить
У щасті в нім щомить,
Допоки не збіжить
Наш час в останню мить.
Євген Ковальчук, 06. 10. 2022