*****
Настане мить остання
Війни, яка іде.
Здійсниться це бажання.
Тоді і мир прийде́.
Тоді і мир настане
У нашому краю.
І кожен жити стане,
Неначе у раю.
Ми добре всі це знаєм.
І сумніву нема,
Бо ворогів долаєм
Ми силами всіма,
Бо їм не здаємося
І не здамось повік.
Вкраїнцями звемося
Ми й зватись будем вік,
Бо в нас одна країна,
Бо в нас одна земля –
Кохана Україна –
Гаї, ліси, поля
І луки, й полонини,
І гори до небес…
Своєї Батьківщини –
Мов чудо із чудес,
Не зрадимо повіки,
Бо в нас вона одна.
Покладемо навіки
Кінець війні. Війна
Мине, мов сніг, розтане,
Немов сірник, згорить.
І мир, який настане
У цю прекрасну мить,
Не піде більш повіки.
В краю своєму жить
Ми будем в нім повіки,
Кожнісінькую мить.
Євген Ковальчук, 10. 10. 2022