*****
Немов пітьма нічна,
Наш край увесь укрила
Жорстокая війна.
Його заполонила
Вона. І це не сон.
Потрапили ми справді
Всі у війни полон,
Хоч і гіркій цій правді
Не хочем вірить ми,
Бо прагнемо всі жити
Щасливими людьми,
А не весь вік тужити.
Війну поча́ли ті,
Що і не гідні зватись
Людьми. Це непрості
Моменти, та здаватись
Й не думаєм. Своїх
Ми ворогів долаєм
І певні в тім, що їх
Усіх таки здолаєм.
Немов сірник, війна
Згорить, мов лід, розтане.
Закінчиться вона,
Впаде і більш не встане.
І прийде мир до нас.
І житимемо в ньому
Усі ми повсякчас,
Бо більш повік нікому
Не вдасться привести
Війну в наш край з собою,
Як я, вона, він, ти
Покінчимо з війною
Цією, як всіх сил
Доклавши, переможем
За мирний небосхил.
Зробити це ми зможем!
Євген Ковальчук, 10. 10. 2022