*****
Чекаєш, доки вже прийде́
Щасливе майбуття,
А все лихеє відійде́
Навіки в небуття?
Якщо того ти тільки ждеш
У власному житті,
Тоді до нього не прийде́ш
Повік ти в майбутті.
Щоб все лихе без вороття
Минулось, щоб в біді
Не жити, маєш до пуття
Робити ти тоді.
Лиш працею здолаєш вмить
Біду ту, нею лиш,
Аби в біді повік не жить.
А сумніви облиш
Про те, що не здолаєш ти
Її. Як думать так
Ти будеш, власної мети
Не досягнеш. Відтак
Того лиш будеш ти бажать,
Та й годі, та й по всім.
Усіх зусиль слід докладать
Всім нам на світі цім,
Щоб все, що прагнемо, збулось
У нашому житті,
Щоб нам усе ж таки вдалось
Зустріти на путі*
Свого єдиного життя
Те щастя чарівне,
Яке думки та почуття
Сповиє, огорне,
Неначе матінка маля
Коханеє своє,
Немовби небеса земля
З тим, що на ній жиє.
*Путь – заст. Шлях, дорога
Євген Ковальчук, 28. 09. 2020