*****
Боремось за мир, свободу,
Волю рідного народу
Й світу усього,
А також за світлу долю.
Так, зустріли ми недолю,
Але ми цього
Всі не будемо терпіти.
Боремось, щоб наші діти
Мали майбуття
Світле, як і вся країна, –
Наша славна Україна.
Нам не жаль й життя
Власнеє за це віддати.
Ми не ті, що будуть ждати
Лиш того, що так
Серцем і душею сильно
Прагнемо. Ми неухильно,
Щоби жити всмак,
Боремося з ворогами.
Переможемо ми з вами.
Світлая ця мить
Прийде, як весна,настане,
А війна, мов сніг, розтане.
Час її збіжить.
Мир в нас буде панувати.
Наша Україна-мати
Буде в ньому вік,
Бо війна, яка минеться,
Більше вже не повернеться
В край наш любий ввік.
Євген Ковальчук, 17. 10. 2022