Ветерани-комбати "Азову", "Донбасу" та інших підрозділів вирішили шляхом блокування припинити корупційні зв'язки з окупованою територією і заставити бойовиків повернути заручників.
На вітер слів не кидають комбати,
Ідуть ва-банк до влади – напролом,
Ідуть, можливо, і на смерть за брата,
Котрий давно утрапив у полон.
Залізна воля. Витримка військова.
В боях здобутий і імунітет.
Вони брати, хоча і не по крові.
Єднає їх війна, менталітет.
Не раз поміж життям і тінню смерті,
Немов по лезу бритви вони йшли,
Й не одному судилось там умерти.
Тепер же інший фронт вони знайшли.
Корупція, що наскрізь пронизала,
Терпіння їхнє висмоктала все.
Й подонків тих комбати розпізнали:
То – з Ради, то кабмінівське лице.
Нема у хлопців інших варіантів,
Як у державі цій навести лад
Та повернути людям ті мільярди
За ліс, метал, спиртне і шоколад.
На бій вони ідуть тепер зі спрутом,
Котрий усюди щупи розпростер,
Його створив у нас не Вовка Путін,
А той, чий капітал, мов гриб, росте.
Народ чинуші й за людей не мають,
Тарифний вдягши надважкий хомут,
Стаж, трудовий, до смерті піднімають,
Податками і безробіттям жмуть.
Два роки бранці у Криму, в Росії,
Їх вистача в підвалах ДНР,
Вожді ж брехню межи очі всім сіють,
Що для їх волі роблять все тепер.
Отож надія тільки на комбатів,
Цінніше їхнє слово за мільярд,
Їх не цікавить слава, чи дебати,
Вони – це України авангард!
29.12.2016.
Ганна Верес (Демиденко).
Ганна