Шах Джахан, потомок Тамерлана,
Відданий всім серцем був дружині,
Бо Мумтаз, його ясна кохана,
Сонцелика, ніжна та жадана
У палаці – осяйна перлина.
Подвиги до ніг їй, перемоги,
Всі прикраси дарував правитель –
Та дружина вмерла при пологах…
Сумував шах в горі до знемоги,
Й вирішив звести святу обитель…
Мармур мавзолею Тадж-Махалу,
По кутах – чотири мінарети
Сурами Корану розписали…
Квітнуть самоцвіти і кристали
Й бірюза, привезена з Тібету…
Перський сад… фонтани, кипариси…
Два надгробних камені у схроні…
В куполах – коханих чисті риси,
мов зімкнула Вічність руки в висі –
це кохані в величі на троні.
…Зберігають стіни Тадж-Махалу
Дві душі, що віддано кохали...
*Тадж- Махал – символ кохання, що знаходиться в Індії. Висота мавзолею 72 метри, був побудований у 1632- 1653 роках. Відомий індійський поет Рабіндранат Тагор писав про Тадж-Махал, що цей мавзолей - «сльоза, що виблискує на обличчі вічності».