Незбагненній як і Дух Святий —
Марії Богородиці
в любові й радості присвячується
Як прославиш ти
Небесне
якщо в сині
якщо далі в далях
і як в далях чесне
ум за синій трепет
обрій огинає
якщо чиста радість —
в чеснім хвалить — в чеснім
й прославляє!
ти радієш хоч й не знаєш
то це Мати Божа — синню
світ весь обіймає?
Майбуть це не є
улесливість,
якщо чесно!
Якщо чесно!
Похвала чудесна!
якщо білохмарка
крило тобі підіймає
то прославиш, мов — приставиш
ти — небесне —
якщо й в серці чесність!!
А як в когось в серці стане рай?
Що цей світ, — сльоза?
На Матір Божу поглядай!
І — світу не питай… Він — «за»…
07.11.2024,
Київ — третій вибір Богородиці