У вікно в’язниці – сірий бруд дахів.
Пише вірші Бонні в спалахах лампади…
Всі сумління серця вістрям голосів:
Клайд – її єдина втіха та розрада.
…І малює доля драму всіх часів.
Відчайдушна зграя стравлених вовків –
Гангстерів полює вся техаська влада.
Та чуття підводить рейнджерівських псів –
Вислизнула знову відчайдушна банда,
Час наблизив прірву скоєних гріхів…
Грабежі… розбої… пошуки шляхів…
І хоч модний одяг, і вогонь помади,
Капелюх і зброя – іскромет штрихів,
Сигаретним димом на коханців падав,
Огортав неспокій серце втікачів.
Підбирала зрада тисячі цвяхів…
А життя завмерло на плечі прикладом –
Клайд і Бонні* мчали у полон страхів
На шалені кулі… й впали листопадом…
… Шлейф тонких парфумів змерзлі душі грів…
* Бонні Паркер та Клайд Берроу — відомі американські грабіжники, що діяли за часів Великої депресії. Відомі дванадцятьма пограбуваннями банків, грабежами невеликих магазинів та заправних станцій. Вважається, що банда винна у смерті щонайменше дев'яти офіцерів поліції та декількох цивільних. Самі Бонні та Клайд були вбиті техаськими рейнджерами. Їй було 24, а йому 25 років...
Фото - з інтернету.