Як не вмикаєш Інтернет,
Не перечитуєш газет,
Новин не дивишся в ефірі –
Вбираєш щастя в повній мірі:
Тебе дивує Божий світ:
Жучок, що сів на пишний цвіт,
Земля в зеленому буянні,
Туман молочний на світанні.
Вітрець, що гойда павутинку,
Матуся, що везе дитинку,
Небес блакитне полотно
І сонце, що пуска в вікно
Свої ясненькі промінці,
Грайлива хвилечка в ріці,
Старий вусатий добрий ліс
І кінь, упряжений у віз,
Веселих друзів тепле коло
І солов’я вечірнє соло,
Привітні усмішки людей,
Багато різних ще речей…
Та ти, країни доня, син,
В цей час не можеш без новин.
Читаєш, слухаєш і вмить
Весь настрій твій в смітник летить…