Голодомор – страшне, направду, слово.
Що означає? Різновид війни.
Вкраїна знає…. Їй вінок терновий
Вдягли й розп’яли - винну без вини.
Зерно-поживу вигребли з комори.
Лишили білу в хаті танцювать.
Писався присуд пострілом «Аврори»:
- Тому лишатись, а тому вмирать.
Хліб-сало люблять українці мати,
Садок ростить, збирати колоски.
Тому й закули у голодні лати,
Під серп поклали власницькі думки.
Часи заслань, могил, канібалізму.
Усе це дух тиснуло до землі.
По трупах йшли вперед до комунізму.
Та Бог поміг, звернули із путі.
І хай в коморах пам’яті лишився
Той чорний страх, що гідність прогинав.
Наш люд піднявся, в дусі відродився.
Ковток свободи силу йому дав.