Бодя втретє оженився,
Тож не став тут зволікати,
Як вести себе на кухні –
Почав жінку научати:
-Харчування - це наука:
Треба все збалансувати,
Їсти - щастя, а не мука,
Це повинна пам’ятати.
В кожній страві - це щоденно
Перед тим, як споживати –
Треба точно і ретельно
Калорії рахувати.
Готували усе жирне
Попередні дві дружини,
Дієтологи погані,-
Так пояснював Галині.
Галя - молодиця славна,
Хоч з забитиго села,
В харчуванні і коханні
Враз порядок навела.
Покришила кріп, петрушку,
Пів старого огірка,
З буряка зварила юшку –
Це вечеря ось така.
Бодя в крик: - Де м'ясо, соки,
Яйця, сир і камбала?
Галя встала, руки в боки,
І свій виступ почала:
-Буду вірна твоїй звичці,
Пора, голубе, вже знать:
Будеш пастись на травичці –
Козли м’яса не їдять.
Може там десь украдешся,
Ковтнеш куплений біляш,
Та у мене ти забудеш
За котлетку і гуляш.
Оце бачиш - на тарілці
Калорії твої всі,
Будеш жити - не тужити
На кропиві і вівсі.
Не розмахуй тут руками,
Та дивись краще під ноги,
Бо зачепишся за двері
Й поламаєш свої роги.
Бодя звик не відкладати
(Бо вагома це причина),
Буде завтра знов шукати
Вже четвертую дружину!
Дуже гарні у Вас гуморески, пані Катерино, - дотепні, іронічні! Думаю, багато дружин пізнали своїх "Бодь". Як казала Ліна Костенко: "Людина пнеться, наскільки її бракує..." Само ні на що не здатне, а вимагати і критикувати - гаразд...
Катерина Собова відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дуже Вам дякую, Світланочко, за такий гарний , позитивний відгук!