Сьогодні з дідом на футбол
Ідем, за руки взя́вшись !
Васько́ Блоха забити гол,
В дворі нам, нахваля́вся !
Васько Блоха - він Футболіст !
У нього но́ві бутси,
Футболка синя і труси -
Пошила їх бабуся !
А ще у Васі - но́вий м'яч,
Щоправда - волейбольний.
Ним будуть грать, сьогодні матч,
Він - зо́всім, як футбольний !
Нас п'ять ! Команда - чемпіон !
Всі класні футболісти !
А за селом - наш стадіон,
Ще й ла́вочки, щоб сісти !
З другої вулиці до нас
Уже́ прийшла команда !
Чотири хлопці і одна,
А ко́си в неї в бантах ...
Фізрук - суддя ! Все до пуття !
Свисток - і матч поча́вся !
Ми грали славно та суддя
Підсу́джувати взявся !
Як м'яч в ворота нам летів -
Голкіпер не дотягся,
Блоха його назад відбив ! ! !
Лиш ледь рукою зачепив ...
Він ненароком, не хотів ! ! !
Суддя і пристіба́вся ...
Назначив пе́наля фізрук ! ! !
Кричим : - Суддю на мило !
Покі́ль товклися всі навкруг,
Дівча штрафний пробило !
Той м'яч, як з дерева гарбуз
Летів з страше́нним свистом ! ! !
Наш воротар - не боягуз,
І хлопець не без хи́сту,
Відбив м'яча у гурт гравців
Та прямо Васі по башці !
А від башки́, така пiдлóта -
Той м'яч влетів в свої ворота ...
Отак Блоха наш, гол забив !
В наступний день пішли на став,
Ловити рибку - файне діло !
А я у діда все питав :
- Яке ж з фізру́ка буде мило* ?
* мається на увазі : - туалетне чи
господарське. . .
Зі слів внучка, записано правильно.
Підпис / Родвін /
19.06.2012 р.
м. Чернівці
Фото https://bipbap.ru/wp-content/uploads/2019/08/6-1-730x888.jpg
Дякую, пане Master-capt. В роки мого дитинства всі грали у футбол. Вулиця проти вулиці, село проти села, першість району. Кубок у сільському клубі.Які були емоції...І просто на вулиці, в пилюці, два на два а замість воріт - лавочка ... а азарт...