Мій любий пане,кава захолола
І згіркла вже,як зболена душа...
Ми сидимо і слухаємо Крола*,
Ви-говіркий,а я-така чужа...
Ми сидимо в прокуреній кав'ярні,
У келихах шипить холодний брют*.
Мій любий пане,як же це негарно
Ховати за манірністю свій бруд.
Нехай для всіх ви-стриманий,галантний
І ця краватка так вам до лиця,
Зав'язуєте вміло білий бантик
Наївним завойованим серцям!..
Вони вам вірять,що б ви не казали,
Боготворять улесливі слова!
Мій любий пане,хитрий і зухвалий,
Не розпинайтесь,я не вірю вам!..
Не розсипайте гарних слів на вітер,
Вони-отрута,згубна і гірка!..
Мені б ще якось вами відболіти,
Лежить на серці істини рука...
*Крол Анатолій-джазовий композитор і піаніст.
*Брют-сорт дуже сухого шампанського.