Під ранок 21 січня, вся Європа, а також територія
Африки й Америки “забарвиться” у кровавий колір
через рідкісний феномен – місячне затемнення, під
час якого наш супутник сховається в “розсіяну” тінь,
бо надто наблизиться до своїї неньки – Землі…
Полюбуймося своїм супутником на зорі! Як часто ми буваємо криваві?
Чи ми підвладні іншим кольорам?..
Цей колір дарував нам, Отче Авве,
з народженням… Й щасливим вечорам.
Червоний імпонує росним ранкам,
що пророкують людям світлий день,
підходить він коханцям і коханкам:
червоне – то любов: лунає із пісень.
Багряним теж буває колір крові,
пролитої у братовбивчій прі...
Навіщо нам декрети паперові?!
Що думаєш, о Боже, там, вгорі ?
Чи не за те роамзплачуємось кров’ю,
що народилися на світ в крові?
Кривавцю наш, повідай нам паролі,
щоб увійти у виміри нові!
20.01.2019,
Kӧln, BRD
На жаль, ми(люди) буваємо "кровавими" частіше, ніж місяць...І самі розплачуємомь за це ...
І, справді, час увійти в нові параметри нашого функціонування це Ви актуально підкреслили
Ми сьогодні місяць не побачимо - небо густо хмарами затягло, починається сніжок, на ніч прогнозують заметіль. А вірш гарний, пане Олексо! Змушує до роздумів!