*****
*****
Хай доленька прийшла важка
У нашу Батьківщину.
Ворожі вторглися війська
Зі сходу, та єдину
Країну нашу рідну ми
Щосили захищаєм,
Боронимо її грудьми
Та ворогів долаєм.
Як важко нам би не було,
Щосили ми б'ємося,
Щоб подолати люте зло.
Йому не здаємося
І не здамося ми повік,
Аби не панувати
Йому, а нам життєвий вік
Свій ввік не коротати.
Ми боремось за рідний край,
За волю та свободу,
Які цінуємо украй
Усі ми ще відроду.
Повіки їх в нас ворогам
Не вдасться відібрати.
Всміхнеться доленька всім нам.
І Україна-мати
Відродиться із цих руїн,
Що вороги зробили,
І стане тою із країн,
В якій усі би жи́ли
У мирі й щасті цілий вік,
Допоки сонце сяє.
Так буде. А війни повік
Не буде більш. Сповняє
Мене упевненість у цім.
Припиниться навіки
Війна йти. Мир, що прийде в дім
Наш, буде в нім повіки.
Євген Ковальчук, 28. 02. 2023